onsdag 24. september 2008

FOTO

Bevegelse i bilde:


Dybde:


Symetri:




Asymetri:


"Det gylne snitt":




PERSPEKTIV

Froskeperspektiv:



Fugleperspektiv:


Normal perspektiv:




FARGEBRUK

Kaldt bilde:



Varmt bilde:

mandag 8. september 2008

LESERINNLEGG OPPGAVE

Spørsmål:
Er internett et hjelpemiddel til å tilgang på mer informasjon? Eller bidrar det til større forvirring og informasjonskaos?

Internett, til forvirring eller som hjelpemiddel?
Jeg mener at internett er et nyttig hjelpemiddel til å skaffe informasjon kjapt.
Hvis man bruker de store søkemotorene er det lett å svar på det man lurer på, men informasjonen er ikke alltid korrekt. Jeg tror at i noen tilfeller kan internett skape forvirring. Min mening er at hvis man trenger nøyaktige svar så bør man enten gå inn på en side man vet er riktig, eller så bør man lete i bøker etter svar. Jeg har selv fått flere gale svar når jeg har lett etter fakta til skoleoppgaver osv. Jeg foretrekker derfor å bruke leksikon til fakta oppgaver. Jeg pleier å bruke internett når jeg har en kort tidsfrist på å gjøre noe ferdig, men leksikon er det jeg stoler mest på.
Mvh L.V.N

Oppgaver


OPPGAVE 1
Hva er forskjellen mellom data og informasjon?

Informasjon er et svært dekkende uttrykk og inneholder flere typer meninger. Alt fra reklame til saklige og objektive nyheter kan kalles for informasjon. Informasjon er ulike type former for opplysning og viten. Under uttrykket informasjon skiller man mellom teknisk behandling og menneskelig forståelse. Vi bruker ordet "data" om informasjon i tekniske systemer.

OPPGAVE 2
Hva er en søkemotor?
Eksempler på søkemotorer er Yahoo, Google og Sesam for å nevne noen. Disse søkemotorene bruker vi når det er noe vi lurer på . For det meste vet vi hva vi vil ha mer informasjon om. Søkemotorer er ofte upresise og uoversiktlige. Ikke alle svarene man finner på en søkemotor er riktige.
OPPGAVE 3
Hva mener vi med bibliografiske data?
Bibliotekdatabaser kan være en nettside som er opprettet av en organisasjon hvor det finnes informasjon om organisasjonens felt.
OPPGAVE 4
Hva er en URL?
Forsøk å finne ut hva følgende ord betyr/refererer til. Oppgi kilden, og i hvilken grad du mener kilden er troverdig eller ei:
Eksempel fra boken: Webadressene nedenfor er noen av treffene etter søk på stikkord "grunnloven". Da søket ble foretatt, ledet alle disse adressene frem til en webversjon av den norske grunnloven. En slik internett-adresse kaller vi for en URL. Det er en forkortelse for: Uniform Resource Locator. Adressene her har, som du ser, både likeheter og forskjeller:
OPPGAVE 5
Functionalism
  1. AP

  2. Lega Nord

  3. The World of ResidenSea

  4. Kommunisme

  5. Klassekampen

  6. Jens Stoltenberg

  7. Gerd Liv Valla

  8. Barak Obama

  9. Bin Laden

onsdag 3. september 2008

Analyse av reklame

Analyse av reklame


Ica sine reklamer kjenner så og si alle til. Ica kom opp med et reklame konsept hvor de lagde reklamene sine som en serier. Under reklamene kommer det opp tilbud på varer. Hver reklame har en egen handling, og handlingene henger sammen fra gang til gang.
Jeg valgte å analysere reklamen om da ICA-personene har karaoke i butikken. Jeg valgte den fordi den er tragisk. Gunnar, Tove, Tor Einar, Marius, Maria og Lars er hoved personene i hver reklamene.
I reklamen går Tove, Tor Einar, Lars og Marius inn på kontoret til Gunnar som er butikksjefen. De foreslår til Gunnar at de kan ha karaokedag i butikken. Etter mye om og men går han med på det. Både kunder og ansatte går opp på den lille scenen og synger "ICA-sangen".
Til slutt blir butikksjefen Gunnar "heiet" opp på scenen. Han begynner å synge og til slutt tar han av. Personene i butikken går pga Gunnar's falske stemme.
Reklamen forteller oss at ICA har billige kvalitetsvarer og noe for en hver smak. Budskapet kommer igjennom ved hjelp av en sang. I reklamefilmen ser vi det som skal være et vanlig arbeidsmiljø i en dagligvarebutikk. Personene i reklamefilmen er nesten bare glade. Butikklokalet ble brukt til "karaokefesten". Lysene i butikken er dempet. De har skaffet små lyskastere i rødt og grønt, en discokule som henger i taket og en lysende discokule som er laget av plast. De har en karaokemaskin med mikrofoner til.
I reklamen kommer budskapet om billige kvalitetsvarer frem. Ved at alle butikkansatte alltid er glade i reklamen prøver de å få innbilt reklameseerne at det er kun service innstilte ansatte i ICA-butikkene.
Man ser også at alle kundene i butikken er glade gjennom hele reklamen. Ved dette prøver de å vise at alle kunder er fornøyde med varene og sevicen.
En ser i reklamen at Gunnar er sjefen.
Jeg syntes at reklamen ble sjarmerende fordi den var så dårlig. Det jeg mener med dårlig er at sangen de hadde laget var litt amatøraktig. Det var veldig lett å se de budskapene de ville få fram, men dessverre har jeg aldri opplevd noe god service eller kun glade butikkansatte i noen av ICAs butikker før. Jeg tror at det ikke er en eneste person som tror på det som var i reklamen, med mindre en aldri har vært i en ICA-butikk før. Jeg synes det blir litt for dumt med disco i en dagligvarebutikk. Jeg tror det skjer like ofte som hester flyr.