mandag 8. september 2008

Oppgaver


OPPGAVE 1
Hva er forskjellen mellom data og informasjon?

Informasjon er et svært dekkende uttrykk og inneholder flere typer meninger. Alt fra reklame til saklige og objektive nyheter kan kalles for informasjon. Informasjon er ulike type former for opplysning og viten. Under uttrykket informasjon skiller man mellom teknisk behandling og menneskelig forståelse. Vi bruker ordet "data" om informasjon i tekniske systemer.

OPPGAVE 2
Hva er en søkemotor?
Eksempler på søkemotorer er Yahoo, Google og Sesam for å nevne noen. Disse søkemotorene bruker vi når det er noe vi lurer på . For det meste vet vi hva vi vil ha mer informasjon om. Søkemotorer er ofte upresise og uoversiktlige. Ikke alle svarene man finner på en søkemotor er riktige.
OPPGAVE 3
Hva mener vi med bibliografiske data?
Bibliotekdatabaser kan være en nettside som er opprettet av en organisasjon hvor det finnes informasjon om organisasjonens felt.
OPPGAVE 4
Hva er en URL?
Forsøk å finne ut hva følgende ord betyr/refererer til. Oppgi kilden, og i hvilken grad du mener kilden er troverdig eller ei:
Eksempel fra boken: Webadressene nedenfor er noen av treffene etter søk på stikkord "grunnloven". Da søket ble foretatt, ledet alle disse adressene frem til en webversjon av den norske grunnloven. En slik internett-adresse kaller vi for en URL. Det er en forkortelse for: Uniform Resource Locator. Adressene her har, som du ser, både likeheter og forskjeller:
OPPGAVE 5
Functionalism
  1. AP

  2. Lega Nord

  3. The World of ResidenSea

  4. Kommunisme

  5. Klassekampen

  6. Jens Stoltenberg

  7. Gerd Liv Valla

  8. Barak Obama

  9. Bin Laden

Ingen kommentarer: